Oldal kiválasztása

Babaruha, babacipő, mérettáblázat

A pici babák nagyon gyorsan nőnek. Pár hét alatt is képesek egy-egy méretet váltani, így nem könnyű olyan ruhadarabokat beszerezni, amelyek megfelelnek a „sokáig tudja hordani” elvnek. Tapasztaltabb édesanyák már tudják, hogy a baba hosszúságának megfelelő méret nem mindig megfelelő, mert rá kell még számolni a baba pelenkáját  is és avval is számolni kell, hogy az éppen jó ruhadarabokban nem minden esetben kényelmes a mozgolódás. Érdesem egy mérettel nagyobb ruhát vásárolni a picinek, így több ideig hordhatja és kényelmesen ficánkolhat a kisbabánk.

 

Babaruha

Minden szülő pici plakátbabát szeretne a karjában tudni és szebbnél szebb babaruhák teszik még aranyosabbá, még ennivalóbbá gyermekeinket. Egy-egy pici mintás rugdalózóban, kis sapkával a fején, badyban, együttesben mocorgó babánk mosolyt csal mindenki arcára. Éppen ezért a gyártók nagyon sok szebbnél-szebb babaruhát forgalmaznak, de koránt sem mindegyik praktikus gyermekeink számára. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a kritériumokat, amelyekre figyelni érdemes egy-egy ruhadarab kiválasztásánál, így elkerülhetőek a későbbi öltöztetés alatt kialakult bosszúságok.

Baby:

  • anyaga legyen puha 100%-os pamut, színtartó és kellően rugalmas
  • a lábak között patentos – így gyorsan és könnyedén tudjuk pelenkázni  a picit
  • nyakrészénél elegendő hely legyen a pici fejének átbújtatására. Ez megoldható patenttal, vagy csónaknyak kivitellel, amelynek egyetlen hátránya, hogy ha nem elég rugalmas az anyag, kinyúlhat a csónaknyak és nem védi gyermekünk mellkasát.
  • a hosszú ujjú bady ujjánál figyelni kell, hogy ne álljon el a babánk karjától túlságosan, mivel a pulóver vagy kiskabát feladásánál így könnyen felcsúszhat.

Rugdalózó:

  • anyaga legyen puha 100%-os pamut, színtartó és kellően rugalmas
  • télen melegebb plüss anyagot is válashatunk
  • a lábak között patentos – így gyorsan és könnyedén tudjuk pelenkázni  a picit
  • nyakrészénél elegendő hely legyen a pici fejének kibújtatására
  • a rugdalózón ne legyenek bolyhok amelyeket gyermekünk a szájába vehet
  • a gombos kivitel helyett válasszunk patentos rugdalózót, mert a gombokkal bajlódni egy síró babával elkileg eléggé megterhelő.

Babaruha mérettáblázat

Babacipő, babacsizma

Kisbabánknak születése után nincs feltétlen szüksége cipőre, de a kis lábacskáit mégis valamivel védeni kell. Erre a legpraktikusabb daraboka a kocsicipők, amely létezik horgolt, között, bőr és pamut formában egyaránt. A kötött kocsicipők előnye, hogy gyorsan felhúzható a babák lábára, melegen tartja a picik lábát és kötős változatú kötött kocsicipőket pedig nem rugdal le magáról a pici. Nyáron a pamut kocsicipőt ajánljuk, amely egyszer véd, másszor mégsem olyan meleg, amelybe belefülledne a pici lába.

Téli hideg napokra készültek a nagyon trendi és elegáns babacsizmák, amelyek bár elegánsak, de gyermekünk lábára nagyon nehezen felhúzhatóak. Kisbabánk ugyanis az első 10 hónapban rögtön összehúzza a lábujjait mihelyt valamit a talpához érintünk, így a babacsizmába nem fog szétterülni a pici lába. Aranyos és csinos kis darabok a babacsizmák, de praktikusságot nélkülöznek.

Baba cipőméret táblázat