Oldal kiválasztása

A terhesség 35. hete

 

Magzat:
Már csak a zsírréteg növekszik rajta és erősödik a szervezete. Mostanra már babája számára is kezd egyre kényelmetlenebbé válni a méh biztonságos közege, az ő szervezete is felkészült az önálló életre. Naponta három liter magzatvizet iszik. A bőre alá lerakódott zsírréteg segíti, hogy képes legyen kiegyenlíteni a szülés utáni hőmérsékletváltozást.

Magzat méretei:
A pici súlya 2-2,5 kiló körüli, hetente hízik fél kilót.

Kismama:
Ezekben a hetekben érzed magad a legsúlyosabbak. Egyrészt a kicsi súlynövekedése, másrészt a vizesedésed miatt. Teste még mindig állandó változásban van, ami leginkább terebélyesedést jelent. Sok kismama éli át a „bálna” effektust. Ezt a súlygyarapodás mellett a nehézzé vált mozgás, a lábak vizesedése okozza. Ha eddig odafigyelt a táplálkozásra és nem feledkezett meg a szükséges testmozgásról nincs oka az aggodalomra. A felszedett kilóktól hamar megszabadul majd.
Az, hogy szülés után milyen gyorsan tudod visszanyerni eredeti alakodat attól függ, hogy tornáztál-e várandóságod alatt, és hogy milyen életmódot alakítasz ki szülés után.

A baba, súlya miatt, egyre lejjebb helyezkedik el, ezért a medencédre, lábaidra fokozott terhelés nehezedik, viszont a légzési zavarok, gyomorsav problémák megszűnnek. A kevés mozgását is figyelni kell a magzatnak, mert ha nagyon megváltozik, vagy nagyon lecsökken, azonnal értesíteni kell védőnődet vagy kezelőorvosodat, mivel lehet, hogy a pici veszélyben van, esetleg valamilyen rendellenesség lépett fel.

Terhesség hétről-hétre: