Oldal kiválasztása

Csecsemőgondozás

 

Megérkezett életünk legnagyobb csodája! Mégis rettegünk? Vajon mi lesz ha haza megyünk a kórházból? Hogy fogom megetetni, elaltatni, mi lesz, ha sír? Ilyen és ehhez hasonló kérdések foglalkoztatják az édesanyát a szülés utáni napokban. 

Fogalmad sincs mi fog rád várni a szülés után! A szülés igaz nem könnyű, de csupán néhány óra. Aztán ott leszel egy csodálatos miniatűr emberkével és fogalmad sem lesz, hogy mit akar és mit kell tenned.Jó úton jársz, ha azt hiszed, hogy a csecsemőgondozásra való felkészülés abból áll, hogy még a kórházban megtanulod hogyan kell ellátni a köldöksebet, hogyan kell fürdetni, pelenkázni, de a babád elláűtása nem csupán ebből áll. Nincs csodálatosabb dolog egy édesanyának, mint gondozni kisbabáját és kár lenne ezt az érzést, az első hónapot a görcsölés, kapkodás, halálos aggódás oltárán feláldozni.

A csecsemőgondozás témakörében rengeteg téma felmerülhet, ezekből szeretnénk bemutatni párat, mint a lázmérés és lázcsillapítás, fürdetés, fogzás és fogápolás, pelus ügyek, bőrápolás, széklet, sírás, böfizés, csuklás stb..

A téma folyamatosan bővül, ha megjegyzésed, észrevételed lenne a bővítést illetően ne habozz felkeresni minket email-ben itt.