Oldal kiválasztása

Látogatók otthon

 

Amint hazatértek a kórházból újszülöttetekkel ismerősök és rokonok jelezhetik, hogy szeretnének benneteket meglátogatni. Azt sem tudod még hol áll a fejed, kimerült vagy és kicsit nyugtalan az előtted álló ismeretlen felelősségtől és akkor még az otthon váró feladatokról nem is kell említést tenni. Nem épp a legideálisabb időpont a  rokonok fogadására. 

Mindenképpen gondold át, hogy te mit szeretnél és legyél hajthatatlan, ne engedj a rokonok unszolásának. Mondd meg nyugodtan, ha nem alkalmas, ha még nem vagy készen a látogatókra. Most elsődleges a te és a családod nyugalma. Az, hogy belerázódjatok a hétköznapokba és ezt ne zavarja meg senki.

Érdemes megvárni a 6 hetet, míg a gyermekágyi időszak tart. 6 hét alatt a baba is megerősödik és megkapta az első védőoltását és te is kipihented a szülést. Ha már jöhetnek a látogatók kérj meg mindenkit, hogy tartsa be az általad létrehozott szabályokat. Csak egyeztetett időpontban jöjjenek a vendégek, ne épp akkor nyomják a csengőt mikor végre elaludt a babád, te pedig a zuhany alatt állsz. Minden vendég csak egészségesen jöjjön látogatni, a cipőket az előszobábann hagyhatják, hisz nálatok  most még a földről is lehet enni, olyan tisztaság van a baba miatt. A kézmosást se felejtse el senki, biztosítva benneteket arról, hogy semmilyen kórokozó nem kerül be a lakásotokba.

Ha nem szeretnéd, hogy a kisbabádat ölbe vegyék, megfogják nyugodtan mondd meg. Most nem másoknak kell megfelelni, hanem a gyermekünknek és a saját igényeinknek. Kérd meg a vendégeket, hogy a kisbaba kezét és arcát  ne fogják meg mert a pici babának előbb-utóbb a szájában köt ki a keze.

A látogatás alapja most nem a rokonok, ismerősök kiszolgálásáról szól. Nem kell nekik megfelelned, most csak az a fontos, hogy kisbabád igényeit kielégítsd.