Oldal kiválasztása

Az utóbbi években egyre több, számunkra szinte ismeretlen, „újszerűnek” tűnő növénnyel találkozunk, melyeket éppen ismeretlenségük miatt, talán kissé bátortalanul kezdünk el használni. Egy ilyen régi, de mégis új ismerősről, a hajdináról és a méltán kedvelt matracalapanyagról a kókuszrostról szeretnék írni.

Mi is az a hajdnia?

A hajdina más néven pohánka, tatárka (Fagopyrum esculentum) Ázsia középső, mérsékelt égövi részén honos. Innen terjedt el már az V. századtól kezdve. Botanikailag a keserűfűfélék családjába tartozik, a hétköznapi életben mégis a gabonafélékhez sorolják, mert lisztes magját a búzához hasonlóan fogyasztják. Termesztése és fogyasztása hazánkban mindig kis mértékű volt, ennek oka valószínűleg a hajdina viszonylag alacsony terméshozama és nehéz hántolhatósága. Jellemző tápanyaga a többi gabonaféléhez hasonlóan a magas szénhidrát tartalom, de vitaminokban is igen értékes. Magas rutintartalma miatt őseink a hajdinát a magas vérnyomás kezelésére gyógynövényként használták.

A hajdinaa régebbi korokban (és egyes területeken még ma is) a táplálkozás szerves részéhez tartozott. Leggyakrabban kását főztek belőle, a legtöbben napjainkban is csak ebben a formában ismerik, pedig a hajdina ennél lényegesen többrétűbb. Nemcsak sokoldalú élelmiszer és gyógynövény, de az egészséges pihenés területén is sikert arat!

Álmatlanság? Alvászavar? A megoldás: kókuszmatrac hajdina töltettel már a kezdetektől!

Az iparosodott országok lakosságának körülbelül egynegyede szenved álmatlanságban. Ez természetesen csökkenthető gyógyszeres kezeléssel vagy terápiával, de a legtöbb esetben az alvási problémák megelőzhetőek, elkerülhetőek egy jól megválasztott matrac, párna vagy ágynemű használatával. Az egyik legeredetibb és mégis teljesen természetes a hajdinával töltött matrac. A hajdinával töltött matracok és párnák újdonságnak számítanak a modern világban, így hazánkban is, de tudnunk kell, hogy használata már 2000 éves hagyománnyal bír.

A hajdina matracok használatával csökkenthető az alvászavar, kiválóan alkalmas allergiás, asztmás és egyéb felső légúti betegségben szenvedőknek, gerincbántalmak esetében is hatásos. Ez egy új, minőségi matrac azokba a hálószobákba, azoknak az embereknek, akik szeretnének egészségesen és jól aludni. Azoknak a modern embereknek, akik tisztában vannak és törődnek az egészségükkel. A matracot könnyen össze lehet tekerni, ez különösen akkor előnyös, ha kevés hellyel rendelkezünk. Közvetlenül a padlóra is lehet fektetni, mert nagyon jól szigetel a hideg padlón. Továbbá egy átlagos ágykeretre is illeszthető, vagy egy másik matracra. Mindenki egyénileg választhatja meg a számára legjobb megoldást!

Sensillo matrac

A Sensillo egy új, 100%-ban lengyel márkanév, mely matracokat készít gyermekek számára. Azért hozták létre, hogy gyerekeink a legnagyobb kényelmet élvezhessék alvás közben. Napjainkban fejlesztettek ki egy egyedülálló technológiával készült hab matracot, a kókusz-hajdina matracot 120x60x12cm-es méretben, ügyelve arra, hogy méretei megegyezzenek a babágy/kiságy méreteivel. A cég fokozatosan gazdagodik számos új termékkel, hogy meg tudjon felelni minden igénynek.

Hajdina-Kókusz-Hab matrac (120x60x12cm) a legjobb minőségű anyagokból és kivitelezéssel készül, a 12cm-es vastagság kivételes kényelmet biztosít minden újszülöttnek és kisgyermeknek. Ez egy 100%-ban természetes, hajdina héjjal töltött matrac, amely megvédi, óvja gyermekünket a verejtékezéstől, gyomorbántalmaktól, gerincproblémák kialakulásától, allergénektől, összegyűjti és magába szívja a nedvességet és a szagokat.

Egyedülálló hozzájárulás – hajdina

  • Az egyedülálló konstrukció alagút rendszerű/kialakítású, hajdinát tartalmazó tanninok – vegyületei hypoallergének. Segít megelőzni az atkák, baktériumok kialakulását, így védi a kisgyermeket az allergiás, asztmás és bőrgyógyászati megbetegedésektől is.
  • Megfelelő támogatást nyújt és alkalmazkodik a kisgyermek alvó testhelyzetéhez, mert a laza pelyvák mozognak az alagutakban, így sima felületű marad a matrac, és biztosítja a folyamatos kényelmet a gyermek számára.
  • A hő és a nedvesség a levegőben nagyon intenzív, de a hajdina-kókusz-hab matrac mindig hűvös és száraz marad. Nem melegszik fel a matrac a test által termelt hőtől, így megakadályozza a túlzott izzadást.

Vastag poliuretán hab

  • Biztosítja a matrac megfelelő formáját és rugalmasságát.
  • 100%-ban hypoallergén anyagból készül.

Tömörített réteg természetes kókuszrostból

  • A kókuszdióból származó kókuszrost nagyon ellenálló.
  • Préselt, sík lemezből készült lap mint egy merevítő a matracban. Ez rugalmas, erős, és szinte
  • el sem használódik el az idők folyamán.
  • Nedvszívó tulajdonságokkal is rendelkezik, valamint biztosítja a megfelelő légcserét.
  • Biológiailag nem lebomló és antiallergén tulajdonságokkal rendelkezik.

Teljesen levehető huzat Könnyedén levehető, cserélhető, tisztítható a matrac huzata. Mosógépben mosható 40 °C-on. Kiváló minőségű, szellős szövetből készül. A huzat eltávolítása egy egyszerű módja annak, hogy időnként szellőzhessenek a matrac belső rétegei.

A baba kiságyának legfontosabb kelléke a baba matrac. Minden szülő számára fontos, hogy gyermeke kényelmesen, egészségesen és jól aludjon, és mosollyal az arcán ébredjen. Ezért az Alicia.hu webáruház is elhozta kedves vásárlóinak ezt a csodálatosan megtervezett és kivitelezett terméket!

Kókuszmatrac kínálatunkat megtekintheti ITT!