Oldal kiválasztása

A játszószőnyeg alapvető funkciója a baba fejlesztése. A játékok jelentősen segítik a baba fejlődését, ezért oda kell figyelnünk, hogy korának megfelelőt válasszunk. Egy jól megválasztott játszószőnyeg sok örömet és vidám pillanatot szerezhet a babáknak és szülőknek egyaránt. A játszószőnyegekből többszázféle létezik – így nem is csoda, ha elsőre nem lehet eldönteni, melyik a legmegfelelőbb játszószőnyeg.

JÁTSZÓSZŐNYEG LEGYEN BIZTONSÁGOS!

tinylove-jatszoszonyeg-alicia-huNagyon fontos, hogy a választott játszószőnyeg biztonságos legyen, nehogy a baba megsérüljön, amikor rajta játszik. A biztonságos játszószőnyeg megfelelő vastagságú, így a földre letéve nem fog megfázni gyermekünk. A játszószőnyeg anyaga többféle legyen, így tartja fenn gyermekünk érdeklődését. Míg egy része pluha plüss anyagú, úgy legjobb, ha másik részénél zörgős anyaga, vagy selymes. Evvel fejlődik gyerekünk tapintása. A játszószőnyeg ugyanakkor legyen elég nagy, hogy a baba kényelmesen kinyújtózhasson rajta (kb 1m átmérőjű).A játszószőnyegen lógó játékok biztonsága ugyanolyan fontos, ne lehessen darabokra szedni őket, nehogy a pici véletlenül lenyelje.  

A legtöbb csecsemő örül a színes, puha matracnak, amelyikre egy hajlított rúd, azaz a játékív van erősítve – megkapaszkodhat benne és a ráfüggesztett játékok segítségével pedig háton fekve is elszórakozhat. Az egyszerű, egyszínű, játékok nélküli játszószőnyeg nem megfelelő a baba számára, mert attól az esettől eltekintve, amikor hason fekszik, nem igazán lesz amivel lefoglalja magát, s a színek hiánya miatt az érdeklődés is gyorsan elveszik.

A legjobb, ha a játszószőnyeg játékívén lógó játékok lecsatolhatóak, így nem csak cserélgethetjük a játékokat, de a kedvenceket magunkkal is vihetjük pl. utazáshoz. Olyan játékszereket függesszünk rá, amiket kézzel is elér. Ezzel segítjük kéz és szem koordinációját, valamint szórakozást is biztosít gyerekünknek.

Amikor játszószőnyeget és hozzá illő játékok után keresgélünk fontos az is, hogy ad-e hangot, vagy zenél-e a játékszőnyeg. Evvel a plusz funkcióval a játszószőnyeg még több ingert ad gyerekünknek, aki ezáltal fejlődik.  A kisbabák rendkívül szeretik, ha a játékszerek zajosak, ezzel hallásuk is fejlődik a többi érzékszerven kívül.

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK JÁTSZÓSZŐNYEGEK MEGVÁSÁRLÁSAKOR

tinylove-majom-játszoszonyeg-alicia-huA piacon rengeteg játszószőnyeg  kapható, de tudnunk kell, hogy nem mindegyik biztonságos gyermekünkre nézve. Ne vásároljunk olyan játszószőnyeget, aminek játékai apró gombokat, gyöngyöket leszedhető, lerágható apró darabokat tartalmaznak, mert ez fulladáshoz vezethet!

Ne vásároljunk olyan játszószőnyeget, amelynek játékíve vagy annak zsinórjai a gyerek nyakára tekeredhet, mert ez fulladáshoz vezethet!

Ne vásároljunk olyan játszószőnyeget, melynek játékaink  vagy magán a szőnyegen fonalból készült pom-pon bolyhok találhatóak, mert ezek lenyelve szintén fulladáshoz vezethetnek. 

BIZTONSÁGOS JÁTSZÓSZŐNYEGEK AZ ALICIA.HU BABABOLTBAN

Cégünk kiemelten fontosnak tartja olyan termékek forgalmazását, melyek használat során biztonságosak gyerekeinkre nézve, így csak olyan játszószőnyeget forgalmazunk, amelyek megfelelnek ennek a kritériumnak. Volt már, hogy saját tapasztalat mellett egy forgalmazó játékszőnyegét kivontuk termékeink közül, mivel a fentebb kritériumnak nem felelt meg. Csak olyan játszószőnyeg található nálunk, amelyet mi is megvásárolnánk gyermekeinknek.

Játszószőnyeg kínálatunkból:
(bővebb információért klikk a képekre)

 

Baby Mix játszószőnyeg 3126C

baby-mix-jatszosznyeg-3126c

Baby Mix játszószőnyeg 3230C

baby-mix-jatszosznyeg-3230c

BabyOno játszószőnyeg 492

babyono-jatszosznyeg-492

BabyOno játszószőnyeg 494

babyono-jatszosznyeg-494

Taf Toys játszószőnyeg 10985

taf-toys-jatszosznyeg-10985

Tiny Love Gymini Majom interaktív játszószőnyeg

tiny-love-gymini-majom-interaktiv-jatszosznyeg

Tiny Love Gymini® Move & Play játszószőnyeg

tiny-love-gymini-move-play-jatszosznyeg

Tiny Love Gymini® Kick & Play Total Playground játszószőnyeg

 

tiny-love-gymini-kick-play-total-playground-jatszosznyeg

Tiny Love Gymini Napocska interaktív játszószőnyeg

tiny-love-gymini-napocska-interaktiv-jatszosznyeg