Oldal kiválasztása

Karácsony Bécsben babával? Hol máshol szívhatjuk be a karácsony hangulatát, mint egy karácsonyi vásárban, és ha igazán el akarunk merülni egy jó kis karácsonyi zenében, illatokban, gyertyák fényében és a forralt bor és a sült gesztenye ízében hova máshova mehetnénk, mint a méltán híres bécsi karácsonyi vásárba, azaz a Christkindlmarkt-ba.  Nyitott kapuval vár bennünket, kicsiket és nagyokat egyaránt. Akár barátokkal, akár családdal megyünk vagy épp pici babánkkal karunkban, garantáltan elmerülhetünk a karácsonyi légkör forgatagában.

Bécsi karácsonyi vásár múltja

karácsonyi vásár BécsbenAz immár hagyományosan megrendezendő bécsi karácsonyi vásár 18. századtól várja a karácsonyira ráhangolódni vágyókat és a karácsonyi bevásárlásra készülőket. A vásár helyszine a 20. század elején a Freyung, 1924-től a Stephansdom előtti tér, majd 1928-tól a Neubaugürte, 1949-től pedig a Neubaugürtel volti. Jelenlegi helye a Rathausplatz, vagyis a bécsi városháza előtti tér 1975 óta Bécs legnagyobb és evvel együtt leglátogatottabb karácsonyi piaca nem csak a bécsiek, vagy ausztriaiak, de már a külföldi vendégek kedvelt karácsony előtti kirándulóhelyévé nőtte ki magát.

 Christkindlmarkt, a nemzetközi vásár

Hallható itt német, lengyel, szlovák, cseh, olasz de még angol szó is, így mondhatni, hogy nem csak a környék országaiból, de Európa többi országaiból is nagyon sok ember szeretne része lenni ennek a gyönyörű, szívet melengettető karácsonyi hangulatnak.

A bécsi karácsonyi vásár minden évben advent előtti héten nyitja meg kapuit és egészen december 24-éig várja a kedves látogatókat. 2011-ben november 12. és december 24. között ad lehetőséget a karácsonyi bevásárlásra. A hatalmas vásárnak hamisíthatatlan karácsonyi hangulata van: az ide látogatók már messziről hallhatják a felcsendülő karácsonyi dallamokat, csodálatosan feldíszített fenyőfák mellett függő világító karácsonyi díszek, és kellemes karácsonyi illatok varázsolnak adventi atmoszférát.

Megtalálható itt kézművesek portékái, helyi és környékbeli bőrkészítők munkái, cukorárusok, karácsonyfadísz árusok, fa játékárusok, Az átfázott vásárlók felmelegíthetik magukat a híres bécsi forralt borral, punccsal, vagy egyéb forró italokkal. Az éhes látogatók sült kolbásszal, parázson sült krumplival és még több finomsággal csillapíthatja éhségét. A Christkindlmarkton minden karácsonyi ajándék megkapható: játékok, édességek, karácsonyi díszek, ruhák, ételek, parfümök, bőr- és sportfelszerelések, művészeti alkotások. A gyerekek a számukra kialakított kézműves sarokban ajándékokat is készíthetnek.

A bécsi karácsonyi vásárt nem csak felnőtteknek és nagyobb gyerekeknek ajánljuk, el lehet ide látogatni kisbabákkal egyaránt. Az itt látható színek, illatok és hangulat kombinációja kicsik és nagyok lelkét is megmelengetik. A mesés mézeskalács-házikók, mézeskalácsszívek, a számos hógömb, a karácsonyi díszek, különleges mézek, gyertyák, füstölők, gyapjú használati tárgyak mind mind ötletes és kedves ajándékok lehetnek bárki karácsonyfája alatt.

A bécsi karácsonyi vásárba el lehet jutni autóval, tömegközlekedésen keresztül az U 2-es metró Rathaus megállójából is, de már szerveznek buszos egész napos kirándulásokat is. Reggel 10 órától 21:30-ig, pénteken és szombaton pedig meghosszabbítva 22 óráig, az utolsó napon, dec 24-én pedig 9 órától 17 óráig vár minden érdeklődőt Christkindlmarkt, azaz a híres bécsi karácsonyi vásár.

További képek: