Oldal kiválasztása
Ki ne ismerné a mai napig híres kicsi fekete kék kantáros nadrágos lényt, vagy legénykét, a hatalmas nagy őszinte fekete szemeivel, amelyekkel rácsodálkozott a világra? Ki is ez a kis lény, aki meghódította, és képernyő elé ülve oktatta gyermekek százezreit?  Igen, Ő a Kisvakond, aki több, mint 50 éve, pontosabban 1956-tól szórakoztat kicsiket és nagyokat egyaránt. 
Az ötvenes évek csehszlovák filmgyártásában, akkor 33 éves rajzoló-animátor  Zdeněk Miler  1954 őszén kapta azt a feladatot, hogy tervezzen oktató és nevelő célzatú filmeket gyermekek számára. A lehetséges témák között szerepelt többek között  a textilipar és a ruhagyártás bemutatása, a közlekedés, a használati tárgyak megismertetése gyermekeinkkel. Miler nem akart szokványos propagandafilmet készíteni. Úgy gondolta, hogy jobb megoldás, ha egy szerethető mesehős kalandjai során ismerik meg a gyerekek a gyártási folyamatokat. Kisvakond megszületéséhez egy legendás botlás járult hozzá.  Miler egy alkonyi séta alkalmával botlott meg egy vakondtúrásban – így született meg Kisvakond ötlete.
A szerző így nyilatkozott a kedves kis animált figuráról:
„Sok időbe tellett, mire rájöttem, hogy a Kisvakonddal valójában magamat rajzolom. Ő az ideál, akinek lennem kéne. De nem érek fel az ideálhoz”

Szüleink, nagyszüleink, mi és gyermekeink is ismerik, szeretik ezt az apró fekete vakondot, aki vakondtúrásból kandikálva kifelé csodálkozik rá a világ dolgaira. Ezen nőtt fel annó Csehszlovákia ifjúsága, és onnan indulva hódította meg előbb a kelet-európai országokat, majd  Németországban, Ausztriában és Kínában is nagy népszerűségre tett szert. Ez a kis esetlen, csodálkozó, hangtalan vakondocska több, mint 50 epizódon keresztül járt a városban, vezetett autót, hallgatta a kakukkos óra ketyegését és szerelte meg nagy villáskulcsával számtalan használati tárgyunkat, telefont, televíziót és ismerte meg a nyalókát, rágógumit, buldózert.
Születésnapot ült kis társaival Egérkével, Nyuszival, Sünivel miközben elöntötte Nyuszi házát az eső és építették újjá a házat bevezetve evvel gyermekeinket a házépítés rejtelmeibe is. Csattogott a kalapás, hordták a téglát és a maltert, fűrészelték a tetőléceket. Szinte nincs olyan ember a környezetünkben, aki ne tudna akár csak egy kis történetet elmesélni a Kisvakond kalandjaiból.
Ma már a mesefilmek után oktató és készségfejlesztő játékokon, plüssfigurákon, bábokon, bögréken köszön vissza ránk ez a kis fekete kék kantáros nadrágos vakond idézve fel bennünk gyermekkorunk mesés világát. Az örökifjú és szeretetreméltó kislény beköltözik otthonunkban, fotelként megpihenhetünk rajta, míg a könyveit olvassuk, vagy elkísérhet bennünket autó szélvédőjére tapasztva. Bárhogy is legyen jelen Kisvakond a környezetünkben, a mese, a kaland, az oktatás és a játék összegyúrt komponense ő, aki örök és megunhatatlan.
Webáruházunkban megtalálja Kisvakond plüssfiguráit a kis mérettől egészen a 120cm magasig.  Az Óriás Kisvakond igazi birkózópartnere és kedves barátja lehet a kisebb gyermekeknek, akik puha hasán akár el is bóbiskolhatnak mesenézés vagy játék közben.
Kisvakond velünk lehet az ágyunkban is Kisvakondos párnákon. Plüss hátizsákunkon pedig elkísérheti gyermekeinket az óvodába, vagy kirándulásokra. Memóriajátékokon is visszaköszönhet ránk. Vele fejleszthetjük emlékezetünket, de bábozhatunk is Kisvakonddal és barátaival. Iskolás korú gyermekek Kisvakondos iskolaszerekkel pakolhatják tele iskolatáskájukat. Kisvakond tolltartó, Kisvakond ceruza sőt, még Kisvakond tornazsák is megtalálható webáruházunkban. Otthonunkban gyermekszobák ékes darabja lehet a Kisvakond polc, Kisvakond bútorfogantyú, Kisvakond falióra, Kisvakond lámpa és magasságmérő.
Az itt felsorolt és bemutatott termékeinket megtalálja Webáruházunkban.